KING STONE TEXTURATO POLI-KLEBER polisztirol rendszerragasztó, 25 kg
3 284 Ft 2 986 Ft Kosárba teszem
Akció!

KING STONE TEXTURATO POLI-KLEBER polisztirol rendszerragasztó, 25 kg

2 986 Ft

-9%

KING STONE TEXTURATO POLI-KLEBER polisztirol rendszerragasztó, 25 kg, Alkalmazási terület: lábazati és homlokzati, grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére

1-3 munkanap

Ingyenes házhoz szállítás Budapesten 100 000 Ft feletti rendeléseknél

 • Akár 14 napos vételár-visszatérítés
 • Gyors, biztonságos kiszállítás, nagy tételben is
Garantáltan biztonságos fizetés

Barion, hosziget.com

KING STONE TEXTURATO POLI-KLEBER polisztirol rendszerragasztó, 25 kg tulajdonságai

Ezek a termékek egyedileg az önök kérésére kerülnek gyártásba, ezért a 14 napos elállási jog nem vonatkozik ezen termékekre.

KING STONE TEXTURATO POLI-KLEBER polisztirol rendszerragasztó, 25 kg adatai

 • Gyártó: KING STONE
 • Termékcsoport: Ragasztótapaszok
 • Kiszerelés: 25 kg
 • Alkalmazási terület: lábazati és homlokzati, grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére
 • Anyagösszetétel: gyárilag előkevert
 • Kiadósság: 6-8 kg/m2
 • Anyagigény: ragasztáshoz 3–4 kg/m2, hálóágyazáshoz 3–4 kg/m2
 • Bekeverés: 6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz
 • Felhordási eszköz: fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni
 • Bedolgozási idő: max. 3 óra
 • Rétegvastagság: min. 3 mm
 • Átvonhatóság: min. 72 óra múlva
 • Tapadószilárdság: ≥1,1 N/mm2
 • Hőmérséklet: +5°C – +25°C között
 • Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek
 • Felhasználás: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt
 • Tűzvédelmi besorolás: nem tűzveszélyes

Alkalmas lábazati és homlokzati valamint grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére kül- és beltéren. Szálerősített, könnyen feldolgozható, jól kenhető.

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, szürke színű ragasztó- és glettelőtapasz, amely könnyen feldolgozható, gazdaságos, jól kenhető, erős, repedésmentes felületet képez a polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszereken.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A TEXTURATO POLI-KLEBER rendszerragasztó alkalmas régi és új épületek expandált (EPS) homlokzati valamint grafitos polisztirol alapú és extrudált (XPS) lábazati  hőszigetelő lemezeinek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére kül- és beltérben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Ragasztás esetén: az alapfelület és a polisztirol lemez is legyen szilárd, száraz, mozgás-, zsugorodás-, por- és mindenféle leválasztó szertől mentes. Az alapfelület lehet ásványi alapú vakolat, beton, tégla vagy pórusbeton felület.Nagy nedvszívású alapfelület (kőpor, pórusbeton) esetén szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére.

Glettelés esetén: a már összecsiszolt, dűbelezett felület legyen sík, száraz és pormentes. A nagyobb nyílások legyenek PUR habbal kitöltöttek. A mélyre ütött dűbelek felületénél kerüljük a többlet ragasztótapasz felhordását, mert ez a színező vakolat elszíneződéséhez vezethet.

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Öntsünk 6–7 l csapvízhez 25 kg TEXTURATO POLI-KLEBER rendszerragasztót. Keverjük csomómentesre alacsony fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral, hagyjuk 3–5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.
Táblák ragasztása: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban, pont-peremragasztással, a felület minimum 40%-os fedettségével ragasszunk. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, ügyelve arra, hogy ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges összecsiszolást és dűbelezést. Ügyeljünk arra, hogy a falnyílások sarkai nem eshetnek egybe a szigetelőlapok függőleges és vízszintes fugáival. Csak a lapok 15 cm-nél szélesebb darabjai használhatóak és csak mezőközépen.
A háló ágyazás módja: Az összecsiszolt, portalanított, dűbelezett felületre a ragasztót fogazott rozsdamentes glettvassal vagy fogazott H kartecsnivel hordjuk fel. A ragasztó rétegbe ágyazzuk bele gyűrődés mentesen az üvegszövet hálót úgy, hogy a sávok minimum 10 cm-en fedjék egymást, és a háló sehol ne látszódjon ki. Amennyiben a háló, vagy a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést a nedves a nedvesre elv alapján. Szükség esetén a rendszerragasztót csiszoljuk meg a színező vakolási munkákat megelőzően. 

FONTOS TUDNIVALÓK

A rendszerragasztó használatát illetően minden egyéb kérdésben a MÉSZ (MAGYAR ÉPÍTŐKÉMIA és VAKOLATSZÖVETSÉG) útmutatásai az irányadóak. A TEXTURATO POLI-KLEBER rendszerragasztó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
A rendszerragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY

ÉMI TÜV SÜD Kft .által kiadott R-226915 sz. V.J.
MSZ EN 13494/ETAG004.

MŰSZAKI ALAPADATOK
Anyagigény: – ragasztáshoz: 3–4 kg/m².
– hálóágyazáshoz: 3–4 kg/m².
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz.
Felhordás eszközei: fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni.
Bedolgozási idő: max. 3 óra.
Rétegvastagság: min. 3 mm.
Átvonhatóság: min.72 óra múlva.
Tapadószilárdság: ≥1,1 N/mm2.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes

Dokumentáció

További Kingstone termékeinket megtalálja itt:

Vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 50 × 50 × 50 cm
Gyártó

KING STONE

Termékcsoport

Ragasztótapaszok

Kiszerelés

25 kg

Alkalmazási terület

lábazati és homlokzati, grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására, üvegszövet háló beágyazására, glettelésére

Anyagösszetétel

gyárilag előkevert

Kiadósság

6-8 kg/m2

Anyagigény

ragasztáshoz 3–4 kg/m2, hálóágyazáshoz 3–4 kg/m2

Bekeverés

6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz

Felhordási eszköz

fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni

Bedolgozási idő

max. 3 óra

Rétegvastagság

min. 3 mm

Átvonhatóság

min. 72 óra múlva

Tapadószilárdság

≥1,1 N/mm2

Hőmérséklet

#ERROR!

Páratartalom

a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek

Felhasználás

kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt

Tűzvédelmi besorolás

nem tűzveszélyes